Приготоване пряжене молоко охолодіть ,а за кілька годин і трохи потоміть на маленькому вогні щоб набуло жовтого кольору. Вийнявши охолодіть (щоб можна було )палець втримати ) і додайте сметани з розрахунку на 0.5 л пряженого молока 3 столові ложки. Поставте в тепле місце на кілька годин ,прикрасивши кринку , а коли ряжанка загусне - в холодильник
|
Таку молочну страву готують на кубані.
Густу ряжанку підігрівають на водяній бані, відкидають згусток, як на сир, відтискують і отримують сюзьму. Її добре подати до чаю, намазуючи на хліб, а що вже казати про сюзьму в поєднанні з полуницями чи малиною .
|
Перелийте свіже молоко в глиняну кринку і, не прикриваючи, поставте в піч.
Тримайте при невеликому вогні ,доки молоко трохи випарується і набуде кремового кольору.
|
200 г масла чи маргарину розітріть з половиною склянки цукру з додаванням 2.5 склянки борошна ,півсклянки сметани, половини чайної ложки соди, погашеної оцтом, пакетики ванільного цукру .
...
Читати далі »
|
Візьміть 6 жовтків і розітріть із трьома ложками цукру ,поки побіліють .Додайте 7 столових ложок сметани ,пів склянки борошна 3-4 почищених натертих на крупній тертушці і 5 -6 яблук, дрібно порізаних .Ретельно перемішайте ,додайте трішечки кориці і 6 збитих яєчних білків. Викладіть на добре змащене маслом деко і випікайте доки не зарум'яниться.
|
Замісіть тісто з 3/4склянок борошна, пів чайної ложки солі 2 ст ложки масла скільки ж сметани і одного яйця розділіть на 4 частини ,тонко розкачайте . Перший корж покладіть на змащену маслом сковороду зверху теж змастіть і викладіть на нього почищені і нарізані невеликими шматочками яблука, притрусіть цукром .Кладіть другий корж і знову яблука і так далі. Закрийте пиріг четвертим коржем змастіть його маслом і ставте в добре прогріту духовку. .Деко має бути глибоким бо витікатиме сік,яким треба поливати пиріг ,поки він стане рум” яним. Випікати 20 хвилин. (Якщо хороша духовка)
|
У каструлю насипати дві склянки цукру , залити двома склянками води, додати галові ложки оцту.
Перемішати і варити на невелкому вогні, помішуючи, поки не набуде коричжшбго кольору»
...
Читати далі »
|
Ні, це не той випадок, коли кілька окремо, картопля — також! Йдеться про куди привабливіше і смачніше поєднання.
...
Читати далі »
|
Змішати банку рибних консервів в олії, дії склянки відвареного рису, підсмажені на олії дрібно по кришені 4 великі цибулини Та 3 морквини. Змастити цим ще гарячим фаршем 10 прямокутних вафельних коржів. Згорнути кожен рулетом, перерізати навпіл і обсмажити а олії, попередньо вмокнувши з обох боків розчин із двох жмень борошна у воді, що має гуcтоту рідкої сметани.. Викласти на таріль і пригощайтесь!
|
Коли ті хто постяться можуть споживати рибу, поставте на стіл … риб'ячий хвіст” .
Ідеться про хвіст, що залишився від попередньої вашої трапези .
|
Отварить в подсоленом кипятке капустные листья в течении 2-3 минут. Утолщения срезать или отбить кухонным молотком. Морковь натерть на крупной терке и добавить чеснок.Завернуть рулети ком моркво в капустные листя. Сложить в литровые банки и залить рассолом. 1 столовую ложку соли, 2 ложки сахара, 3 горошины душистого перца. Влить полчайной ложки уксуса. Закатать.
|
Беру 1,5 кг помидоров, 0,5 кг моркови и красного сладкого болгарского перца, столько же яблок, подойдет любой сорт, 300 г чеснока и 3~~4 стручка горького перца. Помидоры очшцаю от кожицы, чеснок разделяю на дольки, чищу и мелко режу, все пропускаю через мясорубку (кроме чеснока), заливаю 0.5 литра растительного масла и томлю на среднем огне около двух часов. За 10—15 минут до готовности добавляю чеснок, даю про-
...
Читати далі »
|
В масле обжариваем лук, туда же кладем отваренный и нарезанный соломкой картофель (можно взять и сырой, только тогда сначала нужно будет обжарить его. а потом добавлять лук), как зарумянится— кладем нарезанные помидоры. Если вбить еще пару яиц да посыпать зеленью — совсем будет блюдо «пальчики оближешь»!
...
Читати далі »
|
Что вы умеете готовить из тыквы? Кашу? К сожалению, теперь многие рецепты блюд из этого полезного и вкусного овоща забыты. А жаль! Советую приготовить десерт из тыквы.
...
Читати далі »
|
Продукти: 3 кг баклажанів, 3 л томатного соку, 2 шт. гіркого перцю, 10 шт. солодкого, 2 головки часнику, 1 склянка соняшникової олії, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки оцту, 2-3 ст. ложки солі.
...
Читати далі »
|
Продукти: 3 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 1 кг цибулі, 300 г цукру, 100 г солі, 200 г оцту, 300 г соняшникової ол її, перець горошком, лавровий лист.
...
Читати далі »
|
Продукти: 900 г столового буряка, 150 г хрону 70 г соняшникової олії 60 г оцту 9-процентного, 30г цукру, 15 г солі, чорний мелений перець - по смаку.
Приготування: середньої величини коренеплоди буряка вимити і поставити варити хвилин на ЗО. Потім вийняти і залити холодною водою, після чого очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.
...
Читати далі »
|
Продукти: 1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, 1 кг ріпчастої цибулі. 1 кг моркви, 600г петрушки. 600 г кропу.
...
Читати далі »
|
Bін готується дуже просто, а взимку абсолютно незамінний для приготування піцци, підливи для макаронів і т.д.
Помідори миємо, ріжемо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку разом із шкіркою. Отриману масу скип'ятити в каструлі, додати на 1 л томату 1 ст. ложку (з верхом) солі. Розливаємо томат у стерилізовані банки і закриваємо кришками.
|
Солодкий перець очищаємо від насіння і плодоніжок, розрізаємо на 2-4 частини, варимо 5 хвилин у маринаді.
...
Читати далі »
|
Стебла ревеню чистимо, миємо, перекручуємо через м'ясорубку. На 5 л мезги додаємо 5 л води і 700 г цукру грає 2 тижні. Отриману рідину відціджуємо і на кожний її літр додаємо ще по 100 г цукру. Вино грає до готовності. Потім розливаємо його в пляшки і закупорюємо.
|
Зелені огірки середнього розміру розрізаємо на 4 частини і разом із приправами для засолювання огірків наповнюємо щільно літрові банки. Заливаємо киплячім розсолом і стерилізуємо банки 7-10 хвилин, після чого закриваємо кришками. Огірки виходять дуже смачними, хрусткими, гострими.
Розсіл: на 1 л води - 1 пачка кетчуп а «Чилі» («Торчин продукт»), 0,5 склянки цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 склянки оцту
|
Скип'ятити 3 л томатного соку, влити в нього 1,5 склянки соняшникової олії, 100 г оцту, додати по смаку сіль і цукор.
...
Читати далі »
|
0,5 кг квасолі відварити до готовності в підсоленій воді. Нарізати кубиками 1 кг баклажанів, 0,5 кг моркви натерти на великій тертушці, З великі цибулини нарізати кільцями, 0,5 кг солодкого перцю нарізати соломкою.
...
Читати далі »
|
Солодкий перець миємо, чистимо від плодоніжок і насіння, бланшируємо в гарячій воді 5 хвилин.
Помідори і часник дрібно нарізаємо і начиняємо ними перець. Щільно укладаємо в підготовлені трилітрові банки, заливаємо гарячим маринадом і стерилізуємо 20 хвилин. Закриваємо кришками.
...
Читати далі »
|
Зрілі помідори сортуємо, миємо, розрізаємо на дві частини. Щільно укладаємо в підготовлені банки і пересипаємо фаршем, приготовленим із цибулі, перцю, часнику, петрушки, пропущених через м'ясорубку (компоненти фаршу беремо в співвідношенні 2:1:1:1). Заливаємо маринадом і стерилізуємо 3-літрові банки 10 хвилин, потім закриваємо кришками.
Маринад: на 5 л води - 2 склянки цукру, 1 склянка солі, 1 склянка оцту.
|
5 кг зеленых помидоров, 3 кг кабачков, 2 кг моркови, 1 кг лука, 0,5 кг перца, 3 столовые ложки соли, перец горошком Все пропустить через мясорубку. Отдельно потушить в растительном масле. Все перемешать и довести до готовности в духовке .Разложить икру горячей по банкам.
|
5 кг помидоров; 1стакан измельченного лука, 160-200 г сахара, 30 г соли, стакан 9%-ного уксуса, по 1 чайной ложке черного перца, гврздики, горчичного семени кусочек корицы, cельдерея.
Помидоры нарезать дольками и вместе с измельченным луком распарить под крышкой. Протереть через сито. Полученный сок уварить наполовину. Пряности положить в мешочек из марли и оп
...
Читати далі »
|
1 кг баклажанов, 2 моркови, 2 головки репчатого лука, 2-3 сладких болгарских перца, 1 корень сельдерей, соль, растительное масло для жарки.
...
Читати далі »
|
Нарезать вымытые баклажаны кружочками, обжарить в подсолнечном масле до румяного цвета. В миске приготовить толченый чеснок с солью и зеленью петрушки. Каждый кружочек с двух сторон обмакнуть в приготовленную смесь и складывать в банки - слоями. Верх залить подсолнечным маслом. Закрыть пластмассовыми крышками. Поставить в прохладное место.
|
Ингредиенты: перец сладкий — 200 г, щавель — 1 кг, укроп (зелень) — 100 г, соль — 1 ст. л.
...
Читати далі »
|
Ингредиенты: 300 г петрушки, 1 кг помидоров, 3-4 луковицы, 300 г перец сладкий, 300 г укропа, 300 г сельдерея,
...
Читати далі »
|
Способ приготовления: свежие листья щавеля тщательно вымыть, нарезать и пересыпать солью из расчета 200 г соли — на 1 кг щавеля. Все хорошо перемешать и плотно уложить в банки. Лучше взять пол-литровые, так как одной банки вполне хватит для приготовления щей для семьи из 3-5 человек. Стерилизовать в кипящей воде 15-20 минут
|
Ингредиенты: 1,5 кг огурцов (свежих), 1 кг лука, 1 кг болгарского
перца, 1 кг моркови, 1,5 кг красных помидоров, 3 ст. л. соли (без горки),
2 ст. л. и сахара, 0,3 литра растительного масла, 1,5 стакана риса, зелень: петрушка, укроп, 2 ст. л. 70% уксусной эссенции, 0,6 литра воды.
...
Читати далі »
|
Ингредиенты: 1,5 кг грибов, 1 кг
лука, 1 кг белокочанной капусты, 1 кг
моркови, 1 кг помидоров, 1/2 стакана
растительного масла без запаха, 3 ст.
л. крупной соли и 2 ст. л. сахара.
Способ приготовления: морковь натереть на терке, грибы порезать, лук нарезать полукольцами, помидоры -тонкими дольками. Капусту нашинковать, как для соленья. Все тушить около часа на небольшом огне в растительном масле, постоянно помешивая.
...
Читати далі »
|
Ингредиенты: 3 кг красных помидоров, по 1 кг моркови и лука, 1 литр
подсолнечного масла, 0f5 кг сладкого перца, 1 стакан сахара, 4 ст. л. пова
|
Ингредиенты (на банку 500 мл): белые грибы — 250 г, морковь — 130 г, петрушка (корни) — 50 г, помидоры — 200 г, репчатый лук — 20 г, соль — 15 г, сахар — 5 г, сельдерей, петрушка 1 (зелень) —5 г. лавровый лист —1 шт., душистый перец (зерна) — 4 шт., горький перец (зерна) — 4 шт.
...
Читати далі »
|
Ингредиенты: 1 кг помидоров,1 кг репчатого лука, 1 кг сладкого
перца, 1 кг моркови, по 600 г петрушки и укропа.
Способ приготовления:
...
Читати далі »
|
Ингредиенты: 0,5 кг свеклы, 1 кг
белокочанной капусты, 0,5 кг моркови, 5 луковиц, 5 сладких перцев,
...
Читати далі »
|
Способ приготовления: сделать 2 литра томата — можно на мясорубке, можно на терке. Поставить кипятить томат в большой кастрюле или тазу. За то время, пока томатный сок нагревается, нарезать 10 шт. болгарского перца и 1 стручок острого горького перца — положить в казан с томатом. Нарезать 1 большой кочан капусты (3-4 кг), тоже отправить в казан с томатом и перцем.
...
Читати далі »
|
Ингредиенты: 1 кг крупной фасоли, 2 кг помидоров, 1 кг морковь, 1 кг перец болгарский, 1 кг лук, 3 ст. л. соль, 1ст. сахар, 1 ст. подсолнечного масла, 150 г уксуса 9%, пучок зелени (петрушка или укроп).
Способ приготовления: фасоль замочить на сутки. Хорошо промыть и
...
Читати далі »
|
Перець помийте, видаліть плодоніжки й насіння, розріжте вздовж на 4 -6 частин. Змішайте 0,5 л води, по склянці цукру та олії, 2 столової ложки солі, три чверті склянки оцту й доведіть до кипіння .
|
Беремо 4 кг огірків (а можна 2 кг огірків та 2 кг зелених помідорів), які ріжемо кружальцями, соломкою нарізуємо 1 кг солодкого перцю, 1 кг капусти, 0,5 кг цибулі, додаємо 0,5 л 6-процентного оцту, сіль, цукор, гіркий перець, лавровий лист — за смаком. Добре перемішуємо і залишаємо на 24 години, після чого розкладаємо у банки і закриваємо поліетиленовими кришками. Зберігаємо у погребі або холодильнику.
|
Беремо 3 кг синеньких. Якщо невеликі, то ріжуть вздовж ну 4 частини, а великі — і впоперек, на восьмеро. Підсмажуємо на олії. Готуємо підливу з 1 кг червоного солодкого перцю (як любите гостре, то беріть 3 гіркі перчинки, а ні — то 1), 300 г часнику. Все це перекручуємо через м'ясорубку, додаємо по склянці олії, оцту, цукру і 1,5 столові ложки солі. В стерильні банки кладемо 2 л
...
Читати далі »
|
Варення з груш з лимоном Візьміть 1 кг груш, помийте, видаліть серединки, порізавши на 6—8 частин. Поставте посуд на вогонь і вешпте склянку цукру, помішуйте, щоб цукор повільно розчинився в соку, виділеному плодами. Кип'ятіть 5 хв., досипте ще склянку цукру і знову кип'ятіть 5 хв. помішуючи.
|
Візьміть середньої величини огірки, бажано одного сорту. Помийте і замочіть на 6—7 год. у холодній воді. Укладіть у трилітрові банки, додаючи трохи хрону, петрушки, вишневого, смородинового листя, З-4 зубки часнику, цибулю поріжте кружальцями. Маринад беремо з розрахунку на 3 літрову банку 1-1.5 л води,4 столові ложки солі, 2 столові ложки §укру, 1 лавровий листок, 2—3 горошини перцю, 3 столові ложки оц
...
Читати далі »
|
На 6 літрових банок візьміть 5—6 кг середнього розміру огірків.Поріжте їх, як на салат, цибулю — кружальцями. На дно банки покладіть 3—5 горошин перцю і 1—2 лаврових листки. Огірки й цибулю вкладайте шарами, пересипаючи порізаним кропом. Часнику додайте за смаком (можна не додавати). Залийте розсолом з розрахунку: 2,5 л води, 200 г цукру, 200 мл оцту і 100 г солі. Стерилізуйте 10 хв.
|
Помідори рожеві або зеленкуваті ріжемо на 4 частини, солодкий перець (бажано червоний) — соломкою, моркву, корінь петрушки тремо на буряковій тертушці, цибулю ріжемо кружальцями, а зелень-петрушки дрібно кришимо. Додаємо сіль і оцет, добре перемішуємо. У кожну банку наливаємо нагріту до 120- 130 градусів і охолоджену олію. Щільно наповнюємо банки салатом.
...
Читати далі »
|
Нарізати 5 кг помідорів, 3 - 4 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю, 4 кг моркви (можна натерти на тертушці). Суміш підсмажити на олії, закип'ятити, додати склянку солі, дві склянки цукру, 100—150 г оцту (або півтори чайні ложки лимонної кислоти), перець горошок, і гвоздику — за смаком. Розкласти в півлітрові банки, стерилізувати 5—7 хв.
|
Тонко пошаткувати 3 кг капусти, порізати по 1 кг помідорів, цибулі та солодкого перцю, додати стільки ж потертої на тертушці моркви.
Суміш заправити 4 столовими ложками солі, додати по 2 склянки олії, цукру,6% процентного оцту. Змішати, суміш розкласти сирою
...
Читати далі »
|
Перекрутити на м'ясорубці 5 кг помідорів, 1 кг цибулі, 2—3 солодкі перчини.Перемішати, варити протягом. години, за 10 хв. до закінчення додати по склянці цукру та оцту, 2 столових ложки солі, по чайній ложці гірчиці, меленого перцю, кориці, 5 розтертих гвоздик.
| |