Приготоване пряжене молоко охолодіть ,а за кілька годин і трохи потоміть на маленькому вогні щоб набуло жовтого кольору. Вийнявши охолодіть (щоб можна було )палець втримати ) і додайте сметани з розрахунку на 0.5 л пряженого молока 3 столові ложки. Поставте в тепле місце на кілька годин ,прикрасивши кринку , а коли ряжанка загусне - в холодильник
|
Таку молочну страву готують на кубані.
Густу ряжанку підігрівають на водяній бані, відкидають згусток, як на сир, відтискують і отримують сюзьму. Її добре подати до чаю, намазуючи на хліб, а що вже казати про сюзьму в поєднанні з полуницями чи малиною .
|
Перелийте свіже молоко в глиняну кринку і, не прикриваючи, поставте в піч.
Тримайте при невеликому вогні ,доки молоко трохи випарується і набуде кремового кольору.
|
200 г масла чи маргарину розітріть з половиною склянки цукру з додаванням 2.5 склянки борошна ,півсклянки сметани, половини чайної ложки соди, погашеної оцтом, пакетики ванільного цукру .
...
Читати далі »
|
Візьміть 6 жовтків і розітріть із трьома ложками цукру ,поки побіліють .Додайте 7 столових ложок сметани ,пів склянки борошна 3-4 почищених натертих на крупній тертушці і 5 -6 яблук, дрібно порізаних .Ретельно перемішайте ,додайте трішечки кориці і 6 збитих яєчних білків. Викладіть на добре змащене маслом деко і випікайте доки не зарум'яниться.
|
Замісіть тісто з 3/4склянок борошна, пів чайної ложки солі 2 ст ложки масла скільки ж сметани і одного яйця розділіть на 4 частини ,тонко розкачайте . Перший корж покладіть на змащену маслом сковороду зверху теж змастіть і викладіть на нього почищені і нарізані невеликими шматочками яблука, притрусіть цукром .Кладіть другий корж і знову яблука і так далі. Закрийте пиріг четвертим коржем змастіть його маслом і ставте в добре прогріту духовку. .Деко має бути глибоким бо витікатиме сік,яким треба поливати пиріг ,поки він стане рум” яним. Випікати 20 хвилин. (Якщо хороша духовка)
|
У каструлю насипати дві склянки цукру , залити двома склянками води, додати галові ложки оцту.
Перемішати і варити на невелкому вогні, помішуючи, поки не набуде коричжшбго кольору»
...
Читати далі »
|
Ні, це не той випадок, коли кілька окремо, картопля — також! Йдеться про куди привабливіше і смачніше поєднання.
...
Читати далі »
|
Змішати банку рибних консервів в олії, дії склянки відвареного рису, підсмажені на олії дрібно по кришені 4 великі цибулини Та 3 морквини. Змастити цим ще гарячим фаршем 10 прямокутних вафельних коржів. Згорнути кожен рулетом, перерізати навпіл і обсмажити а олії, попередньо вмокнувши з обох боків розчин із двох жмень борошна у воді, що має гуcтоту рідкої сметани.. Викласти на таріль і пригощайтесь!
|
Коли ті хто постяться можуть споживати рибу, поставте на стіл … риб'ячий хвіст” .
Ідеться про хвіст, що залишився від попередньої вашої трапези .
| |