Блог
Головна » 2016 Вересень 10 » ХРІН ІЗ СТОЛОВИМ БУРЯКОМ19:13 ХРІН ІЗ СТОЛОВИМ БУРЯКОМ |
Продукти: 900 г столового буряка, 150 г хрону 70 г соняшникової олії 60 г оцту 9-процентного, 30г цукру, 15 г солі, чорний мелений перець - по смаку.
Приготування: середньої величини коренеплоди буряка вимити і поставити варити хвилин на ЗО. Потім вийняти і залити холодною водою, після чого очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. Свіжий хрін помити, почистити і подрібнити на тертушці або м'ясорубці (надягти на головку м'ясорубки поліетиленовий пакет, закріпивши його гумкою, щоб не сльозилися очі). Потім буряк і хрін змішати разом, покласти в емальовану каструлю, додати сіль, цукор, перець. Соняшникову олію прокип'ятити 10 хвилин і влити в каструлю. Весь уміст гарно перемішати і підігріти на слабкому вогні. Потім зняти каструлю з вогню, влити оцет, добре перемішати і розкласти в підготовлені банки. Пастеризувати банки: 0,5 л - 20 хвилин, 1 л - 25 хвилин. Закрити кришками. |
|
Всього коментарів: 0 | |