Ингредиенты: 1 кг крупной фасоли, 2 кг помидоров, 1 кг морковь, 1 кг перец болгарский, 1 кг лук, 3 ст. л. соль, 1ст. сахар, 1 ст. подсолнечного масла, 150 г уксуса 9%, пучок зелени (петрушка или укроп).
Способ приготовления: фасоль замочить на сутки. Хорошо промыть и
...
Читати далі »
|
Перець помийте, видаліть плодоніжки й насіння, розріжте вздовж на 4 -6 частин. Змішайте 0,5 л води, по склянці цукру та олії, 2 столової ложки солі, три чверті склянки оцту й доведіть до кипіння .
|
Беремо 4 кг огірків (а можна 2 кг огірків та 2 кг зелених помідорів), які ріжемо кружальцями, соломкою нарізуємо 1 кг солодкого перцю, 1 кг капусти, 0,5 кг цибулі, додаємо 0,5 л 6-процентного оцту, сіль, цукор, гіркий перець, лавровий лист — за смаком. Добре перемішуємо і залишаємо на 24 години, після чого розкладаємо у банки і закриваємо поліетиленовими кришками. Зберігаємо у погребі або холодильнику.
|
Беремо 3 кг синеньких. Якщо невеликі, то ріжуть вздовж ну 4 частини, а великі — і впоперек, на восьмеро. Підсмажуємо на олії. Готуємо підливу з 1 кг червоного солодкого перцю (як любите гостре, то беріть 3 гіркі перчинки, а ні — то 1), 300 г часнику. Все це перекручуємо через м'ясорубку, додаємо по склянці олії, оцту, цукру і 1,5 столові ложки солі. В стерильні банки кладемо 2 л
...
Читати далі »
|
Варення з груш з лимоном Візьміть 1 кг груш, помийте, видаліть серединки, порізавши на 6—8 частин. Поставте посуд на вогонь і вешпте склянку цукру, помішуйте, щоб цукор повільно розчинився в соку, виділеному плодами. Кип'ятіть 5 хв., досипте ще склянку цукру і знову кип'ятіть 5 хв. помішуючи.
|
Візьміть середньої величини огірки, бажано одного сорту. Помийте і замочіть на 6—7 год. у холодній воді. Укладіть у трилітрові банки, додаючи трохи хрону, петрушки, вишневого, смородинового листя, З-4 зубки часнику, цибулю поріжте кружальцями. Маринад беремо з розрахунку на 3 літрову банку 1-1.5 л води,4 столові ложки солі, 2 столові ложки §укру, 1 лавровий листок, 2—3 горошини перцю, 3 столові ложки оц
...
Читати далі »
|
На 6 літрових банок візьміть 5—6 кг середнього розміру огірків.Поріжте їх, як на салат, цибулю — кружальцями. На дно банки покладіть 3—5 горошин перцю і 1—2 лаврових листки. Огірки й цибулю вкладайте шарами, пересипаючи порізаним кропом. Часнику додайте за смаком (можна не додавати). Залийте розсолом з розрахунку: 2,5 л води, 200 г цукру, 200 мл оцту і 100 г солі. Стерилізуйте 10 хв.
|
Помідори рожеві або зеленкуваті ріжемо на 4 частини, солодкий перець (бажано червоний) — соломкою, моркву, корінь петрушки тремо на буряковій тертушці, цибулю ріжемо кружальцями, а зелень-петрушки дрібно кришимо. Додаємо сіль і оцет, добре перемішуємо. У кожну банку наливаємо нагріту до 120- 130 градусів і охолоджену олію. Щільно наповнюємо банки салатом.
...
Читати далі »
|
Нарізати 5 кг помідорів, 3 - 4 кг цибулі, 1 кг солодкого перцю, 4 кг моркви (можна натерти на тертушці). Суміш підсмажити на олії, закип'ятити, додати склянку солі, дві склянки цукру, 100—150 г оцту (або півтори чайні ложки лимонної кислоти), перець горошок, і гвоздику — за смаком. Розкласти в півлітрові банки, стерилізувати 5—7 хв.
|
Тонко пошаткувати 3 кг капусти, порізати по 1 кг помідорів, цибулі та солодкого перцю, додати стільки ж потертої на тертушці моркви.
Суміш заправити 4 столовими ложками солі, додати по 2 склянки олії, цукру,6% процентного оцту. Змішати, суміш розкласти сирою
...
Читати далі »
| |