Стебла ревеню чистимо, миємо, перекручуємо через м'ясорубку. На 5 л мезги додаємо 5 л води і 700 г цукру грає 2 тижні. Отриману рідину відціджуємо і на кожний її літр додаємо ще по 100 г цукру. Вино грає до готовності. Потім розливаємо його в пляшки і закупорюємо.
|
Зелені огірки середнього розміру розрізаємо на 4 частини і разом із приправами для засолювання огірків наповнюємо щільно літрові банки. Заливаємо киплячім розсолом і стерилізуємо банки 7-10 хвилин, після чого закриваємо кришками. Огірки виходять дуже смачними, хрусткими, гострими.
Розсіл: на 1 л води - 1 пачка кетчуп а «Чилі» («Торчин продукт»), 0,5 склянки цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 склянки оцту
|
Скип'ятити 3 л томатного соку, влити в нього 1,5 склянки соняшникової олії, 100 г оцту, додати по смаку сіль і цукор.
...
Читати далі »
|
0,5 кг квасолі відварити до готовності в підсоленій воді. Нарізати кубиками 1 кг баклажанів, 0,5 кг моркви натерти на великій тертушці, З великі цибулини нарізати кільцями, 0,5 кг солодкого перцю нарізати соломкою.
...
Читати далі »
|
Солодкий перець миємо, чистимо від плодоніжок і насіння, бланшируємо в гарячій воді 5 хвилин.
Помідори і часник дрібно нарізаємо і начиняємо ними перець. Щільно укладаємо в підготовлені трилітрові банки, заливаємо гарячим маринадом і стерилізуємо 20 хвилин. Закриваємо кришками.
...
Читати далі »
|
Зрілі помідори сортуємо, миємо, розрізаємо на дві частини. Щільно укладаємо в підготовлені банки і пересипаємо фаршем, приготовленим із цибулі, перцю, часнику, петрушки, пропущених через м'ясорубку (компоненти фаршу беремо в співвідношенні 2:1:1:1). Заливаємо маринадом і стерилізуємо 3-літрові банки 10 хвилин, потім закриваємо кришками.
Маринад: на 5 л води - 2 склянки цукру, 1 склянка солі, 1 склянка оцту.
|
5 кг зеленых помидоров, 3 кг кабачков, 2 кг моркови, 1 кг лука, 0,5 кг перца, 3 столовые ложки соли, перец горошком Все пропустить через мясорубку. Отдельно потушить в растительном масле. Все перемешать и довести до готовности в духовке .Разложить икру горячей по банкам.
|
5 кг помидоров; 1стакан измельченного лука, 160-200 г сахара, 30 г соли, стакан 9%-ного уксуса, по 1 чайной ложке черного перца, гврздики, горчичного семени кусочек корицы, cельдерея.
Помидоры нарезать дольками и вместе с измельченным луком распарить под крышкой. Протереть через сито. Полученный сок уварить наполовину. Пряности положить в мешочек из марли и оп
...
Читати далі »
|
1 кг баклажанов, 2 моркови, 2 головки репчатого лука, 2-3 сладких болгарских перца, 1 корень сельдерей, соль, растительное масло для жарки.
...
Читати далі »
|
Нарезать вымытые баклажаны кружочками, обжарить в подсолнечном масле до румяного цвета. В миске приготовить толченый чеснок с солью и зеленью петрушки. Каждый кружочек с двух сторон обмакнуть в приготовленную смесь и складывать в банки - слоями. Верх залить подсолнечным маслом. Закрыть пластмассовыми крышками. Поставить в прохладное место.
| |