Субота, 23.11.2024, 23:10
Вітаю Вас Гість | RSS
хмаринка тегів
Весілля Опанаса Крокви кетчуп творчість В.Симоненка вино з троянд Новели та гуморески В.Симоненка ЗНО урк. мова та література скачать ЗНО казка про снігову бабу уроки з української літератури Написання складних прикметників раз Тричі являлась мені любов урок в 10 класі читання мовчки 5 клас Самостійна робота виготовлення валянок как шить валенки тест українська мова дієслово завдання з української мови тести з мови твір про війну учнівскі твори проведення методоб'єднаня протокол В. Стефаник контрольна робота Леся Українка М. Вороний відокремлені члени речення підсумковий диктант 6 клас українська мова підсумковий диктант підсумковий диктант українська мова диктант 10 клас підсумковий контроль з української диктант для 7клсау підсумковий контроль знань для 7 кл завдання ЗНО 2013 мова та літератур ЗНО 2013 з української мови та літе пробні завдання ЗНО конспекти уроків з української мови інноваційні технології навчання Марія Микицей нестандарнті уроки урок Будинок який умів розмовляти Урок української мови в 6 класі прикметники портрет Тараса Шевченка Вклонимося Кобзарю Поети-«шістдесятники» посадові інструкції
Навчайся весело
Cлучайное
Новини освіти
Завантажити плеєр
<
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 94
Слухай радіо
Пошук
Архів записів
Друзі сайту
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0


Пошук по сайту



ДОДАЙ СВОЮ СТАТТЮ!


Матерiал буде доступний пiсля перевiрки адмiнicтратором сайту

Блог

Головна » 2016 » Вересень » 10

Приготоване пряжене молоко охолодіть ,а за кілька годин і трохи потоміть на маленькому вогні щоб набуло жовтого кольору. Вийнявши охолодіть (щоб можна було )палець втримати ) і додайте сметани з розрахунку на 0.5 л пряженого молока 3 столові ложки. Поставте в тепле місце на кілька годин ,прикрасивши кринку , а коли ряжанка загусне - в холодильник

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 707 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Таку молочну страву готують на кубані.

Густу ряжанку підігрівають на водяній бані, відкидають згусток, як на сир, відтискують і отримують сюзьму. Її добре подати до чаю, намазуючи на хліб, а що вже казати про сюзьму в поєднанні з полуницями чи малиною .

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 734 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Перелийте свіже молоко в глиняну кринку і, не прикриваючи, поставте в піч.

Тримайте при невеликому вогні ,доки молоко трохи випарується і набуде кремового кольору.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 687 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

200 г масла чи маргарину розітріть з половиною склянки цукру з додаванням 2.5 склянки борошна ,півсклянки сметани, половини чайної ложки соди, погашеної оцтом, пакетики ванільного цукру .

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 675 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Візьміть 6 жовтків і розітріть із трьома ложками цукру ,поки побіліють .Додайте 7 столових ложок сметани ,пів склянки борошна 3-4 почищених натертих на крупній тертушці і 5 -6 яблук, дрібно порізаних .Ретельно перемішайте ,додайте трішечки кориці і 6 збитих яєчних білків. Викладіть на добре змащене маслом деко і випікайте доки не зарум'яниться.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 692 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Замісіть тісто з 3/4склянок борошна, пів чайної ложки солі 2 ст ложки масла скільки ж сметани і одного яйця розділіть на 4 частини ,тонко розкачайте . Перший корж покладіть на змащену маслом сковороду зверху теж змастіть і викладіть на нього почищені і нарізані невеликими шматочками яблука, притрусіть цукром .Кладіть другий корж і знову яблука і так далі. Закрийте пиріг четвертим коржем змастіть його маслом і ставте в добре прогріту духовку. .Деко має бути глибоким бо витікатиме сік,яким треба поливати пиріг ,поки він стане рум яним. Випікати 20 хвилин. (Якщо хороша духовка)

 

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 695 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

У каструлю насипати дві склянки цукру , залити двома склянками води, додати галові ложки оцту.

Перемішати і варити на невелкому вогні, помішую­чи, поки не набуде коричжшбго кольору»

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 772 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ні, це не той випадок, коли кілька окремо, картопля також! Йдеться про куди привабливіше і смачніше поєднання.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 691 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Змішати банку рибних консервів в олії, дії склян­ки відвареного рису, підсмажені на олії дрібно по кришені 4 великі цибулини Та 3 морквини. Змас­тити цим ще гарячим фаршем 10 прямокутних вафельних коржів. Згорнути кожен рулетом, перері­зати навпіл і обсмажити а олії, попередньо вмок­нувши з обох боків розчин із двох жмень борошна у воді, що має гуcтоту рідкої сметани.. Викласти на таріль і пригощайтесь!

 

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 673 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Коли ті хто постяться можуть споживати рибу, поставте на стіл … риб'ячий хвіст” .

Ідеться про хвіст, що залишився від попередньої вашої трапези .

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 645 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Отварить в подсоленом кипятке капустные листья в течении 2-3 минут. Утолщения срезать или отбить кухонным молотком. Морковь натерть на крупной терке и добавить чеснок.Завернуть рулети ком моркво в капустные листя. Сложить в литровые банки и залить рассолом. 1 столовую ложку соли, 2 ложки сахара, 3 горошины душистого перца. Влить полчайной ложки уксуса. Закатать.

 

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 487 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Беру 1,5 кг помидоров, 0,5 кг моркови и красного сладкого болгарского перца, столько же яблок, подойдет любой сорт, 300 г чеснока и 3~~4 стручка горького пер­ца. Помидоры очшцаю от ко­жицы, чеснок разделяю на дольки, чищу и мелко режу, все пропускаю через мясо­рубку (кроме чеснока), зали­ваю 0.5 литра растительного масла и томлю на среднем огне около двух часов. За 10—15 минут до готовности добавляю чеснок, даю про-

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 502 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

В масле обжариваем лук, туда же кладем отварен­ный и нарезанный соломкой картофель (можно взять и сырой, только тогда снача­ла нужно будет обжарить его. а потом добавлять лук), как зарумянится— кладем наре­занные помидоры. Если вбить еще пару яиц да посы­пать зеленью — совсем будет блюдо «пальчики обли­жешь»!

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 344 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Что вы умеете готовить из тыквы? Кашу? К сожалению, теперь многие рецепты блюд из этого полезного и вкусно­го овоща забыты. А жаль! Со­ветую приготовить десерт из тыквы.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 333 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Продукти: 3 кг баклажа­нів, 3 л томатного соку, 2 шт. гіркого перцю, 10 шт. солодкого, 2 головки часни­ку, 1 склянка соняшникової олії, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки оцту, 2-3 ст. лож­ки солі.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 402 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Продукти: 3 кг зелених помідорів, 1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 1 кг ци­булі, 300 г цукру, 100 г солі, 200 г оцту, 300 г соняшни­кової ол її, перець горошком, лавровий лист.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 342 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Продукти: 900 г столово­го буряка, 150 г хрону 70 г соняшникової олії 60 г оцту 9-процентного, 30г цукру, 15 г солі, чорний мелений пе­рець - по смаку.

 

Приготування: середньої величини коренеплоди буря­ка вимити і поставити варити хвилин на ЗО. Потім вийняти і залити холодною водою, піс­ля чого очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками. ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 369 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Продукти: 1 кг солодкого перцю, 1 кг помідорів, 1 кг рі­пчастої цибулі. 1 кг моркви, 600г петрушки. 600 г кропу.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 505 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Bін готується дуже просто, а взимку абсолютно незамін­ний для приготування піцци, підливи для макаронів і т.д.

Помідори миємо, ріжемо на шматочки і пропускаємо че­рез м'ясорубку разом із шкір­кою. Отриману масу скип'яти­ти в каструлі, додати на 1 л томату 1 ст. ложку (з верхом) солі. Розливаємо томат у сте­рилізовані банки і закриваємо кришками.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 329 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Солодкий перець очищає­мо від насіння і плодоніжок, розрізаємо на 2-4 частини, варимо 5 хвилин у маринаді.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 347 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Стебла ревеню чистимо, миємо, перекручуємо через м'ясорубку. На 5 л мезги до­даємо 5 л води і 700 г цукру грає 2 тижні. Отриману ріди­ну відціджуємо і на кожний її літр додаємо ще по 100 г цу­кру. Вино грає до готовності. Потім розливаємо його в пля­шки і закупорюємо.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 361 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Зелені огірки середнього розміру розрізаємо на 4 ча­стини і разом із приправами для засолювання огірків на­повнюємо щільно літрові ба­нки. Заливаємо киплячім розсолом і стерилізуємо бан­ки 7-10 хвилин, після чого за­криваємо кришками. Огірки виходять дуже смачними, хрусткими, гострими.

Розсіл: на 1 л води - 1 пач­ка кетчуп а «Чилі» («Торчин продукт»), 0,5 склянки цукру, 2 ст. ложки солі, 0,5 склянки оцту

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 355 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Скип'ятити 3 л томатного соку, влити в нього 1,5 склян­ки соняшникової олії, 100 г оцту, додати по смаку сіль і цукор.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 366 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

0,5 кг квасолі відварити до готовності в підсоленій воді. Нарізати кубиками 1 кг бак­лажанів, 0,5 кг моркви нате­рти на великій тертушці, З великі цибулини нарізати кі­льцями, 0,5 кг солодкого пе­рцю нарізати соломкою.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 333 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Солодкий перець миємо, чистимо від плодоніжок і на­сіння, бланшируємо в гаря­чій воді 5 хвилин.

Помідори і часник дрібно нарізаємо і начиняємо ними перець. Щі­льно укладаємо в підготов­лені трилітрові банки, зали­ваємо гарячим маринадом і стерилізуємо 20 хвилин. За­криваємо кришками. ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 462 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Зрілі помідори сортуємо, миємо, розрізаємо на дві ча­стини. Щільно укладаємо в підготовлені банки і переси­паємо фаршем, приготовле­ним із цибулі, перцю, часни­ку, петрушки, пропущених через м'ясорубку (компоне­нти фаршу беремо в співвід­ношенні 2:1:1:1). Заливаємо маринадом і стерилізуємо 3-літрові банки 10 хвилин, по­тім закриваємо кришками.

Маринад: на 5 л води - 2 склянки цукру, 1 склянка солі, 1 склянка оцту.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 326 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

5 кг зеленых помидоров, 3 кг кабачков, 2 кг моркови, 1 кг лука, 0,5 кг перца, 3 столовые ложки соли, перец горошком Все пропустить через мясорубку. Отдельно потушить в растительном масле. Все перемешать и довести до готовности в духовке .Разложить икру горячей по банкам.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 345 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

5 кг помидоров; 1стакан измельченного лука, 160-200 г сахара, 30 г соли, стакан 9%-ного уксуса, по 1 чайной ложке черного перца, гврздики, горчичного семени кусочек корицы, cельдерея.

Помидоры нарезать дольками и вместе с измельченным луком распарить под крышкой. Протереть через сито. Полученный сок уварить наполовину. Пряности положить в мешочек из марли и оп ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 370 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

1 кг баклажанов, 2 моркови, 2 головки репча­того лука, 2-3 сладких болгарских перца, 1 ко­рень сельдерей, соль, растительное масло для жарки.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 379 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Нарезать вымытые баклажаны кружочками, обжа­рить в подсолнечном масле до румяного цвета. В миске приготовить толченый чеснок с солью и зеленью петрушки. Каждый кружочек с двух сторон обмакнуть в приготовленную смесь и складывать в банки - слоями. Верх залить подсолнечным маслом. Закрыть пластмассовыми крышками. Поставить в прохладное место.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 349 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: перец сладкий — 200 г, щавель — 1 кг, укроп (зелень) — 100 г, соль — 1 ст. л.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 329 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 300 г петрушки, 1 кг помидоров, 3-4 луковицы, 300 г перец сладкий, 300 г укропа, 300 г сельдерея,

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 382 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Способ приготовления: свежие листья щавеля тщательно вымыть, нарезать и пересыпать солью из расчета 200 г соли — на 1 кг щаве­ля. Все хорошо перемешать и плотно уложить в банки. Лучше взять пол-литровые, так как одной банки впол­не хватит для приготовления щей для семьи из 3-5 человек. Стерилизовать в кипящей воде 15-20 минут

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 357 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 1,5 кг огурцов (свежих), 1 кг лука, 1 кг болгарского

перца, 1 кг моркови, 1,5 кг красных помидоров, 3 ст. л. соли (без горки),

2 ст. л. и сахара, 0,3 литра растительного масла, 1,5 стакана риса, зелень: петрушка, укроп, 2 ст. л. 70% уксусной  эссенции, 0,6 литра воды.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 393 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 1,5 кг грибов, 1 кг

лука, 1 кг белокочанной капусты, 1 кг

моркови, 1 кг помидоров, 1/2 стакана

растительного масла без запаха, 3 ст.

л. крупной соли и 2 ст. л. сахара.

Способ приготовления: морковь натереть на терке, грибы порезать, лук нарезать полукольцами, помидоры -тонкими дольками. Капусту нашинко­вать, как для соленья. Все тушить около часа на небольшом огне в растительном масле, постоянно помешивая.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 344 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 3 кг красных помидоров, по 1 кг моркови и лука, 1 литр

подсолнечного масла, 0f5 кг сладкого перца, 1 стакан сахара, 4 ст. л. пова

ренной соли, 200 г риса.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 327 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты (на банку 500 мл): белые грибы — 250 г, морковь — 130 г, петрушка (корни) — 50 г, помидоры — 200 г, репчатый лук — 20 г, соль — 15 г, сахар — 5 г, сельдерей, петрушка 1 (зелень) —5 г. лавровый лист —1 шт., душистый перец (зерна) — 4 шт., горький перец (зерна) — 4 шт.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 335 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 1 кг помидоров,1 кг репчатого лука, 1 кг сладкого

перца, 1 кг моркови, по 600 г петрушки и укропа.

Способ приготовления:

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 321 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 0,5 кг свеклы, 1 кг

 

белокочанной капусты, 0,5 кг мор­кови, 5 луковиц, 5 сладких перцев,

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 403 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Способ приготовления: сделать 2 литра томата — можно на мясорубке, можно на терке. Поставить кипя­тить томат в большой кастрюле или тазу. За то время, пока томатный сок нагревается, нарезать 10 шт. болгарского перца и 1 стручок острого горького перца — положить в казан с тома­том. Нарезать 1 большой кочан капусты (3-4 кг), тоже отправить в казан с томатом и перцем.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 337 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Ингредиенты: 1 кг крупной фасоли, 2 кг помидоров, 1 кг морковь, 1 кг пе­рец болгарский, 1 кг лук, 3 ст. л. соль, 1ст. сахар, 1 ст. подсолнечного масла, 150 г уксуса 9%, пучок зелени (петрушка или укроп).

Способ приготовления: фасоль замочить на сутки. Хорошо промыть и

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 327 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Перець помийте, видаліть плодоніжки й насіння, розріжте вздовж на 4 -6 частин. Змі­шайте 0,5 л води, по склянці цукру та олії, 2 столової ложки солі, три чверті склянки оцту й доведіть до кипіння .

 

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 318 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Беремо 4 кг огірків (а можна 2 кг огірків та 2 кг зелених помідорів), які ріжемо кружальцями, соломкою нарізуємо 1 кг солодкого перцю, 1 кг капусти, 0,5 кг цибулі, додаємо 0,5 л 6-процентного оцту, сіль, цукор, гіркий перець, лавровий лист — за смаком. Добре перемішуємо і залишаємо на 24 години, після чого розкладаємо у банки і закриваємо поліетиленовими кришками. Збері­гаємо у погребі або холодильнику.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 417 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Беремо 3 кг синеньких. Якщо невеликі, то ріжуть вздовж ну 4 частини, а великі — і впоперек, на восьмеро. Підсмажуємо на олії. Готуємо підливу з 1 кг червоного солодкого перцю (як любите гостре, то беріть 3 гіркі перчинки, а ні — то 1), 300 г часнику. Все це перекручуємо через м'ясорубку, додаємо по склянці олії, оцту, цукру і 1,5 столові ложки солі. В стерильні банки кладемо 2 л ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 352 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Варення з груш з лимоном Візьміть 1 кг груш, помийте, видаліть се­рединки, порізавши на 6—8 частин. Постав­те посуд на вогонь і вешпте склянку цукру, помішуйте, щоб цукор повільно розчинився в соку, виділеному плодами. Кип'ятіть 5 хв., досипте ще склянку цукру і знову кип'ятіть 5 хв. помішуючи.

 

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 292 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Візьміть середньої величини огірки, бажано одного сор­ту. Помийте і замочіть на 6—7 год. у холодній воді. Укладіть у трилітрові банки, додаючи трохи хрону, пет­рушки, вишневого, смородинового листя, З-4 зубки часнику, цибулю поріжте кружальцями. Маринад беремо з розрахунку на 3 літрову банку 1-1.5 л води,4 столові ложки солі, 2 столові ложки §укру, 1 лавро­вий листок, 2—3 горошини перцю, 3 столові ложки оц­ ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 329 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

На 6 літрових банок візьміть 5—6 кг середнього розмі­ру огірків.Поріжте їх, як на салат, цибулю — кружальцями. На дно банки покладіть 3—5 горошин перцю і 1—2 лавро­вих листки. Огірки й цибулю вкладайте шарами, пере­сипаючи порізаним кропом. Часнику додайте за смаком (можна не додавати). Залийте розсолом з розрахунку: 2,5 л води, 200 г цукру, 200 мл оцту і 100 г солі. Стери­лізуйте 10 хв.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 339 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Помідори рожеві або зеленкуваті ріжемо на 4 частини, солодкий перець (бажано червоний) — соломкою, морк­ву, корінь петрушки тремо на буряковій тертушці, цибу­лю ріжемо кружальцями, а зелень-петрушки дрібно кри­шимо. Додаємо сіль і оцет, добре перемішуємо. У кожну банку наливаємо нагріту до 120- 130 градусів і охолод­жену олію. Щільно наповнюємо банки салатом.

... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 301 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Нарізати 5 кг помідорів, 3 - 4 кг цибу­лі, 1 кг солодкого перцю, 4 кг моркви (можна натерти на тертушці). Суміш підсмажити на олії, закип'ятити, дода­ти склянку солі, дві склянки цукру, 100—150 г оцту (або півтори чайні лож­ки лимонної кислоти), перець горошок, і гвоздику — за смаком. Розкласти в півлітрові банки, стерилізувати 5—7 хв.

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 341 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Тонко пошаткувати 3 кг капусти, по­різати по 1 кг помідорів, цибулі та со­лодкого перцю, додати стільки ж по­тертої на тертушці моркви.

 

Суміш заправити 4 столовими ложками солі, додати по 2 склянки олії, цукру,6% процентного оцту. Змішати, суміш розкласти сирою ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 319 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)

Перекрутити на м'ясорубці 5 кг по­мідорів, 1 кг цибулі, 2—3 солодкі пер­чини.Перемішати, варити протягом. години, за 10 хв. до закінчення додати по склянці цукру та оц­ту, 2 столових ложки солі, по чайній ложці гірчиці, меленого перцю, кориці, 5 розтертих гвоздик.

 

Пе­ремішати, стерилізувати 7 хв. Вихід готовог ... Читати далі »

Категорія: Kулінарія | Переглядів: 364 | Додав: teachermov | Дата: 10.09.2016 | Коментарі (0)